Increment de la capacitat del sistema d’equipatges

És la primera de les tres actuacions previstes al Document de Regulació Aeroportuària (DORA) 2017-2021: incrementar la capacitat punta del sistema automàtic de tractament d’equipatges (SATE). La primera fase de les obres finalitzà al maig de 2018 i es centrà en la planta de facturació nord.

Les actuacions consistiren en redissenyar i implementar nous circuits més moderns i flexibles, pels que circulen els equipatges facturats, dotant al sistema de camins alternatius per a ser utilitzats en cas d’incidències puntuals. Amb això s’aconsegueix un funcionament més àgil i continu, i per tant un procés de facturació d’equipatges més ràpid i eficient.

La segona fase realitzarà les mateixes actuacions a la part sud. L’obra havia de finalitzar al setembre de 2019; es licità per 7,75 milions d’euros.

A part, des de març de 2019 s’iniciarà la tercera fase: es substituiran les màquines de detecció d’explosius (EDS, de l’angles Explosive Detection System) per unes més modernes (EDS3) i s’ampliarà el SATE per adaptar-lo a l’ampliació de la terminal. L’obra s’adjudicà per 110 milions d’euros a principis de 2019 i durarà fins al 2025.

Documentació relacionada
DORA 2017-2019 Gener de 2017
Nota de premsa d’Aena anunciant el final de la primera fase Maig de 2018
Licitació de la segona fase de l’ampliació del SATE Octubre de 2018
Licitació de la tercera fase de l’ampliació del SATE i de la substitució de les màquines EDS Març de 2019