Concentració contra l’ampliació encoberta de l’aeroport de Palma

Ajuda’ns amb la difusió!

Per tal de finalitzar la campanya d’al·legacions amb un missatge clar de rebuig de l’ampliació de l’aeroport de Palma, la Plataforma contra l’ampliació de l’aeroport de Palma convoca la seva primera mobilització. Aquesta serà el diumenge 1 de març de 2020, Dia de les Illes Balears, a les 17h. Volem aprofitar el marc d’aquesta Diada per reclamar que les principals infraestructures d’entrada/sortida de les nostres illes siguin gestionades directament per les institucions balears per evitar que no es tornin a proposar noves ampliacions d’esquenes a la voluntat de la població. Creiem que és el moment idoni perquè les institucions balears posin damunt el traspàs de les competències aeroportuàries que a dia d’avui estan en mans de Madrid.

La concentració serà davant la Delegació del Govern a les Balears perquè volem assenyalar al Govern estatal com a responsable de les intencions d’Aena de voler ampliar l’aeroport. Cal recordar que el 51% del gestor aeroportuari està controlat per ENAIRE, en mans del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (abans Ministeri de Foment), que fa any i mig que està en mans del PSOE. No es pot defugir la responsabilitat política que hi ha al darrera, per això la volem assenyalar.

Per últim, amb aquesta concentració també volem exigir fermesa davant l’Emergència Climàtica. Els científics del Laboratori Interdisciplinari del Canvi Climàtic (LINCC), que també s’han oposat a l’ampliació de l’aeroport, ens assenyalen que hem de començar a reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle per tractar d’evitar que la crisi climàtica s’agreugi. Per tant, no podem permetre cap iniciativa que vagi en direcció contrària. Per tot això, creiem necessari que es replantegi l’actual model econòmic de les nostres illes, el monocultiu turístic, ja que és un model totalment insostenible tant per la mobilitat aèria que necessita així com l’elevada pressió humana sobre el territori que suposa. A part que és un model que està donant símptomes d’esgotament en matèria de creació de treball (que cada vegada és més precari) i que comporta greus conseqüències indirectes com és l’augment dels preus dels habitatges deguts a l’especulació turística.